Tarta cu legume si branza

Postat de oanapl in Mancare copii
22 Noi 2017 | 10993 vizualizari
Tarta cu legume si branza

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă din revista Rețete de la Libertatea. Acolo se recomanda ca plăcinta să se servească cu mărar și măsline verzi. 

Ingrediente

  • -pentru aluat:
  • 200g făină
  • 100g unt
  • sare
  • 60ml apă călduță
  • -pentru umplutură:
  • 10 buchețele de broccoli
  • 150g mazăre congelată
  • o legătură ceapă verde
  • 6 roșii cherry
  • 250 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână grasă
  • sare
  • piper
  • pentru servit:
  • 1 lămâie
  • măsline verzi
  • mărar

Mod de preparare

Broccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute.

Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni apa. Frămânți bine până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie de aluat pe care o transferi într-o tavă unsă cu unt. Pui brânza de vaci (păstrezi puțină brânză pentru a presăra peste legume) adaugi deasupra broccoli și mazărea scurse, ceapa verde tocată și presari brânza rămasă.

Bați ouăle cu sare, piper, smântâna și laptele și torni peste legume, apoi așezi roșiile cherry tăiate în jumătate. Tai surplusul de aluat. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când se rumenește frumos compoziția.

Se servește cu mărar și măsline verzi.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Postat de oanapl

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 15:09
la 22.11.2017, 15:21
la 22.11.2017, 15:27
Foarte bună!
la 22.11.2017, 15:31
Foarte buna, sunt fan tarte!
la 22.11.2017, 16:52

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking