Ingrediente
Pentru aluat:
- 125 g faina,
- 75 g unt,
- 1 ou,
- 1 lingurita praf de copt,
- 1 praf de sare,
- coaja de lamaie
Umplutura:
- 250 ml smantana,
- 2 linguri de zahar,
- 2 linguri de dulceata de capsune (sau alte fructe rosii)
1 conserva de mangostan in sirop
Mod de preparare
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Adaugam dulceata, se amesteca si se rezerva la rece.
Se pun fructele la stors.
Se framanta un aluat cu toate ingredientele si se pune la rece pentru cel putin 60 de minute.
Se intinde aluatul si se pune in tava unsa, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 15-20 minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca.
Deasupra punem un strat de crema si ornam cu fructele mangoustan. Se serveste rece....
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Mangostan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|