Tarta cu mere si aluat de foietaj

Postat de aliliana in Prajituri
9 Iun 2013 | 5737 vizualizari
Tarta cu mere si aluat de foietaj

Un desert rapid si ieftin.

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj ( eu am folosit jumatate dintr-un pachet de 800 g)
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • un varf lingurita nuscoara
  • zahar vanilat
  • 200 ml vin rosu demisec
  • o lingura cu unt

Mod de preparare

 Aluatul se dezgheata la temperatura camerei. 

Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou. 

Merele au fost curatate de coaja, si taiate bucati cu cutitul. Intr-o tigaie am pus unt la topit, dupa ce a fost gata am adaugat merele, zaharul, zaharul vanilat si nucsoara. Le-am lasat sa se imbrace in unt si am adaugat vinul. Le-am lasat pe foc pana ce ele au fiert. Cand merele au fost gata le-am asezat pe aluat in mod egal si am turnat sosul format peste ele. Le-am  dat la cuptor pentru max. 20-30 minute la foc potrivit. 

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si scortisoara

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mere si scortisoara

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 12:38
Imi place mult Liliana tarta asta
la 09.06.2013, 12:46
ce bunnn
la 09.06.2013, 12:48
multumec Rocsi, Bya...s-a topit asa de repede...
la 09.06.2013, 12:50
bunn
la 09.06.2013, 12:51
foarte buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking