Tarta cu mere si aluat fraged

Postat de postavaru in Dulciuri
12 Mar 2013 | 9528 vizualizari
Tarta cu mere si aluat fraged

Iarna aceasta nu am prea facut deserturi cu mere, cu toata ca ne plac foarte mult. Zilele trecute insa mi s-a facut pofta de un astfel de desert, asa ca nu am stat pe ganduri, si m-am pus pe treaba. Rezultatul a fost aceasta tarta aromata cu aluat subtire si fraged.

Ingrediente

Aluat fraged:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar

In plus avem nevoie de:

  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol. Adaugam zaharul, sarea si untul rece taiat bucatele iar in mijlocul fainii adaugam oul. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si amestecam pana scade tot sucul lasat. La final adaugam scortiosara si amestecam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Ungem o tava rotunda cu unt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din 2/3 de aluat. Asezam foaia usor in tava si ridicam putin si pe margine. Presaram pesmet pe toata suprafata foii apoi asezam umplutura de mere.

Din restul de aluat intindem o foaie cu care acoperim tarta. Taiem surplusul de aluat si presam putin marginile.

Intepam toata suprafata cu o furculita apoi dam la cuptor la foc potrivit. Dupa 10 minute scoatem tarta si o ungem cu galbenus de ou. Dam din nou la cuptor pana cand tarta se rumeneste uniform (~20-25 de minute).

Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere

Aluatul: Intr-un bol amestecati untul rece, cu oul si vanilia. Adaugati praful de copt, sarea, apoi faina, treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Tapetati cu...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe de toamna

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu fructe de toamna

Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2013, 15:37
Iooooooooooi ce-as manca,dar uita-te ce burtoc am )))))))
la 12.03.2013, 15:39
la burta aia ai voie sa mananci. La asta ca a mea nu prea e voie )
la 12.03.2013, 15:44
No,bine ca am scuza acuma,sa nu creada unii (cum ar fi Gaby) ca's grasa ))))))))))
la 12.03.2013, 15:45
la 12.03.2013, 15:53

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking