Tarta cu mere, stafide si cocos

Postat de Corina33 in Prajituri
19 Sep 2010 | 6561 vizualizari
Tarta cu mere, stafide si cocos

O prajitura care se prepara rapid, este gustoasa si iti umple casa de parfumul merelor coapte.

Ingrediente

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 oua

Ptr umplutura:

  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca de cocos
  • unt ptr uns forma

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop se pun stafidele sa se inmoaie, apoi se scot la scurs intr-o strecuratoare.

Se taie untul inmuiat in bucati mici si se bate spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se continua baterea. Albusurile se bat separat, apoi se adauga in compozitie. La sfarsit se pune faina, amestecand usor.

Tava de copt se unge cu unt, apoi se pune compozitia in forma. Se feliaza bucatile de mere si se aseaza pe aluat, iar deasupra se presara stafidele si nuca de cocos.

Se pune tarta in cuptorul incins si se coace timp de 40 de minute la foc mic. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, stafide si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Opera

Postat de madi_marin

Desert prajitura Opera

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2010, 12:32
Aha, sunt primaaaaa! 5 furculite preparatului si o portie mareeeee pentru mine !
la 19.09.2010, 12:33
o lingurita ptr mine ca sunt a doua si vin si cu furcutele
la 19.09.2010, 13:00
la 19.09.2010, 13:02
Super reteta...imi place
la 19.09.2010, 13:09
Primul venit, primul servit! Bunicamultumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking