Tarta cu mere, stafide si cocos

Postat de Corina33 in Prajituri
19 Sep 2010 | 6549 vizualizari
Tarta cu mere, stafide si cocos

O prajitura care se prepara rapid, este gustoasa si iti umple casa de parfumul merelor coapte.

Ingrediente

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 oua

Ptr umplutura:

  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca de cocos
  • unt ptr uns forma

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop se pun stafidele sa se inmoaie, apoi se scot la scurs intr-o strecuratoare.

Se taie untul inmuiat in bucati mici si se bate spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se continua baterea. Albusurile se bat separat, apoi se adauga in compozitie. La sfarsit se pune faina, amestecand usor.

Tava de copt se unge cu unt, apoi se pune compozitia in forma. Se feliaza bucatile de mere si se aseaza pe aluat, iar deasupra se presara stafidele si nuca de cocos.

Se pune tarta in cuptorul incins si se coace timp de 40 de minute la foc mic. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, stafide si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

Postat de farfuriavesela

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

Dovleacul  ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand  se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2010, 12:32
Aha, sunt primaaaaa! 5 furculite preparatului si o portie mareeeee pentru mine !
la 19.09.2010, 12:33
o lingurita ptr mine ca sunt a doua si vin si cu furcutele
la 19.09.2010, 13:00
la 19.09.2010, 13:02
Super reteta...imi place
la 19.09.2010, 13:09
Primul venit, primul servit! Bunicamultumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking