Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos

Postat de nilgun in Prajituri
30 Mai 2013 | 3281 vizualizari
Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos

Ingrediente

  • 300 gr.faina alba 000
  • 150 gr.zahar alb
  • 150 gr.unt Rama
  • 2 oua de tara
  • 1 lingura ciocolata rasa cu continut mare de cacao
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lamaie
  • Pentru umplutura
  • - 100 gr. fulgi de migdale
  • -100 gr.stafide
  • - 50 gr. nuca de cocos
  • - 180 gr. unt
  • - 1 pahar de vin alb sec
  • - 50. gr fulgi ciocolata

Mod de preparare

Se uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte. 

Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1 lamaie, drojdia si untul la temperatura camerei. Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen.

Se intinde cu facaletul o foaie. Din ea se pastreaza un sfert pentru grilajul de deasupra tartei. Se aseaza cealalta parte in tava si se presara desupra ciocolata rasa. 

Se amesteca migdalele, nuca de cocos , stafidele cu vinul untul, o esenta de rom si zaharul. Se pun intr-o tava separata la cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate si se lasa un pic la racit. 

Aceasta compozitie se pune peste aluatul din tava si se pun fasii din aluat in stil gratar. Deasupra se presara fulgi de ciocolata . 

Se coace tarta aproximativ 30 de minute, se scoate apoi si se lasa la racit

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Prajitura After Eight

Postat de gicuta69

Prajitura After Eight

      Blat :       Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul  ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 12:36
ce bine arata!!!! mai e?
la 30.05.2013, 12:36
nu mai e....ca nu am timp sa le postez cand trebuie...e facuta de sambata\
la 30.05.2013, 12:37
aaaaa, deci expirate....
la 30.05.2013, 12:40
ideea e ca nu pot sa pun direct pozele cand le descarc, sunt prea mari sau nu stiu de ce...si mai intai le incarc pe facebook , le descarc de acolo si le incarc aici...asa merge
la 30.05.2013, 12:42

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking