Tarta cu mousse de mere

Postat de miha in Prajituri
3 Ian 2011 | 9864 vizualizari
Tarta cu mousse de mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse de mere:
  • 4 mere
  • zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt merele)
  • 2 batoane scortisoara
  • 10 g gelatina
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru stratul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
  • frisca

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.

Stratul de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam compozitia. Lasam la racit.

Mousse de mere:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Merele curatate de coaja se taie cubulete si se pun la fiert in putina apa. Cand da in clocot se adauga zaharul si batoanele de scortisoara. Se fierbe pana merele incep sa se inmoaie. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs apoi se paseaza cu mixerul vertical, obtinand astfel un piure foarte fin de mere.

Cat inca piureul de mere este cald se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se dizolva. Se da la rece.

Frisca batuta se incorporeaza in piureul rece.

Blatul racit se rastoarna pe un platou si se insiropeaza usor cu cateva linguri de zeama in care au fiert merele. Turnam ciocolata si nivelam, apoi turnam piureul de mere si presaram putina nuca. Dam tarta la rece pentru 1 ora, dupa care ornam cu moate de frisca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mousse de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ciocolata

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte,...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Postat de gicuta69

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 23:20
Senzationala!!!!!!!
la 03.01.2011, 23:22
Multumesc Ruxy!
la 03.01.2011, 23:34
Tulaaaaaaaaai Doamne ma duc sa muncesc
la 03.01.2011, 23:37
Dia
la 03.01.2011, 23:41
prezent

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking