Tarta cu nuca de cocos

Postat de mirela0911 in Prajituri
25 Oct 2016 | 5019 vizualizari
Tarta cu nuca de cocos

Pentru iubitorii de cocos, aceasta tarta e grozav de buna! Te lingi pe degete ...

Ingrediente

Pt. crusta:

  • 250 g faina
  • 110 g unt rece
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 3-4 lg apa rece

Pt. crema de cocos:

  • 1 ou mare
  • 2/3 cana zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte

Pt. topping:

  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lg nuca de cocos
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in  forma rotunda, astfel incat sa acopere si peretii formei de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute pana prinde o usoara culoare aurie. Se lasa sa se raceasca bine.

Crema: Intr-o craticioara se mixeaza bine oul cu sarea si zaharul. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele si se omogenizeaza. Se da cratita pe foc mediu si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand este gata, se stinge focul, se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se omogenizeaza.

Ciocolata impreuna cu laptele se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste toata ciocolata. Se pastreaza 2 lg de ciocolata topita, restul se toarna peste crusta si se da 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata. Se adauga apoi crema de cocos si se niveleaza pe toata suprafata.

Topping: Frisca se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie. Nuca de cocos se pune intr-o tigaie, fara ulei si se prajeste usor pana devine aurie.

Se formeaza moatze de frisca peste crema de cocos, pe mijloc se presara nuca prajita iar pe margini se deseneaza cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de Constelatialeu

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2016, 20:47
la 25.10.2016, 20:49
Vreau si eu o feliuta
la 25.10.2016, 20:58
Imi placeeeee, stiu sigur ca este buna!
la 25.10.2016, 21:00
Buna!
la 25.10.2016, 21:00
Vreau și eu pentru măine la cafea!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking