Ingrediente
Blat:
- 280 gr. faina
- 150 gr. unt moale, dar rece( 85%)
- 100 gr. zahar brun
- 50 gr smantana groasa
- 1 ou si un galbenus
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- un praf de sare
- vanilie
Crema de vanilie:
- 700 ml lapte
- 5 oua
- 5 linguri faina
- vanilie
- 150 gr zahar
- 3 pere mari( sau 5 mici)
- 1 lingurita zahar brun
Mod de preparare
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.
Crema de vanilie:
Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.
Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.
Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.
Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.
Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.
Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.
Feliati tarta( e mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|