Tarta cu pere

Postat de aziz in Prajituri
8 Oct 2011 | 11268 vizualizari
Tarta cu pere

Ingrediente

 Ingrediente crusta:

  • 300 gr faina alba
  • un praf sare
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenuse mari
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr unt nesarat,rece, taiat in cubulete 

  Ingrediente umplutura:

  • 6 linguri de unt nesarat(merg si 4)
  • un ou intreg si un albus
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de faina
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri gem de caise (merge si una)+2 linguri apa

 

Mod de preparare

 Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora.

Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm

.Dam in frigider cat vom face umplutura.

Perele se curata de coaja si se taie in doua ,se scoate casuta samburilor.

Le punem apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.Untul se lasa la temperatura camerei;

oul+zaharul+faina se amesteca bine cu un tel sau mixer apoi incorporam untul

Se scoate tava din frigider se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat adaugam apoi umplutura peste ela dar sa ramana ,,dezvelite,,pe jumatate.

Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 40 minute(inercati usor cu scobitoarea ).Cand scoatem din cuptor ungem perele (eu am pus peste tot)cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.Lasam la racit si de restul sant convinsa ca stiti ce-i de facut.

Merge si calda cu o lingura generoasa de inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea  cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul....

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2011, 23:19
Mona vreau ca este cu pereeeeeeeeee cat imi plac
la 08.10.2011, 23:21
ai vz ca am pus totul feliute ca sa fie pt toata lumea asa ca dai batai cris
la 08.10.2011, 23:22
gata
la 08.10.2011, 23:24
mai gurmanda mica ai ciugulit tot?!!
la 08.10.2011, 23:26
Gurmanda mica? A mai ramas ceva din feliile alea multe?

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking