Tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de RuxyRux in Prajituri
31 Oct 2013 | 9446 vizualizari
Tarta cu pere si crema de vanilie

Un vis frumos de tarta...combina un blat exceptional, o crema de vanilie delicioasa si pere aromate si zemoase...ce sa-ti doresti mai mult de la un desert? Cu drag va invit sa-l incercati :)

Ingrediente

Blat:

  • 280 gr. faina
  • 150 gr. unt moale, dar rece( 85%)
  • 100 gr. zahar brun
  • 50 gr smantana groasa
  • 1 ou si un galbenus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 3 pere mari( sau 5 mici)
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.

Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.

Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.

Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.

Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.

Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.

Feliati tarta( e  mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea  cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul....

Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2013, 19:55
Wawww am inceput sa salivez
la 31.10.2013, 19:59
buna buna
la 31.10.2013, 20:00
Oaaaaaaaauuuu cum arata felia aia
dar cred totusi c-ai pus si faina
la 31.10.2013, 20:01
Rocs scump...te pup cu drag!
la 31.10.2013, 20:02
Buna bunaaa Motane )

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking