Tarta cu piersici

Postat de retetele_tinei in Prajituri
12 Dec 2014 | 5599 vizualizari
Tarta cu piersici

Ingrediente

  • 500ml lapte
  • 150g zahar
  • 5 gabenuse
  • 1 vanilina
  • 50g faina
  • Ingrediente pentru blat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou intreg + 1 albus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • 100g zahar
  • 1/2 plic de praf de copt ( 1 praf de copt are 15g)
  • Pentru decor:
  • 4 piersici
  • 1/2 plic gelatina( o gelatina are 13g)

Mod de preparare

Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert.Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina.Dupa ce s-au format o crema pufoasa, se adauga laptele. 

Dupa care, faina.Cand laptele din cratita, incepe sa clocoteasca, se adauga galbenusele cu restul. Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa care se stinge focul si se lasa la racit.Dupa care se fac aluatul. Asadar, intr-un bol punem faina, untul, zaharul, ouale, praful de copt, coaja de lamaie, rasa, putina sare. Se framanta bine. Dupa care, se pune aluatul, pe o folie si se da la frigider pt 40 min.Dupa, acest timp, se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o hartie de copt, care a fost taiata cat tava.

Dupa ce a fost intins, cu tot cu hartie se pune in tava. Tava se da la cupor, pana aluatul prinde o culoarea maronie, placuta. Dupa care, scoatem aluatul din cuptor si il lasam la racit.Dupa ce s-a racit si aluatul, il luam de pe hartia de copt si il aranjam pe un platou. Dupa care, punem crema peste el si o aranjam uniform.Piersicile se spala si se taie feliute. Feliutele se aranjeaza peste crema, dupa plac.Dupa ce ati terminat de aranjat piersicile, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.Mai apoi punem gelatina peste fructe. Lasam tarta, cel putin 2h, deoparte, inainte de a o consuma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de sufletista

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...

Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 18:01
la 12.12.2014, 18:06
la 12.12.2014, 20:22
la 12.12.2014, 22:11
Ce buna si aromata!
la 13.12.2014, 00:13

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking