Tarta cu piersici

Postat de mena29 in Prajituri
18 Iul 2010 | 3873 vizualizari
Tarta cu piersici

Am luat reteta din revista ,,Bucataria de azi".A iesit buna dar cred ca data viitoare cand o voi mai face voi pune in aluat si o lingurita de praf de copt .

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 250 grame faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou.
 Pentru umplutura:
  • 7-8 piersici coapte
  • 400 grame branza de vaci
  • 150 grame zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri rom sau coniac.

Mod de preparare

Spalam piersicile,le oparim si curatam pielitele(operatie pe care eu nu am facut-o si mi-a parut rau),scoatem samburii,le stropim cu coniac si le lasam asa putin.Framantam un aluat din toate ingredientele,il lasam la rece 1/2 ora dupa care il intindem cu sucitorul si-l punem in tava acoperita cu hartie pentru copt.Dam tava la foc pentru maxim 10 minute.Pentru umplutura batem ouale cu zaharul pana cresc in volum.Adaugam branza de vaci,aromele si amidonul.Amestecam bine.Turnam peste aluatul copt 10 minute,deasupra asezam piersicile cu fata in jos si dam la cuptor pentru 30-40 minute,depinde de cuptor.Cand este rece pudram cu zahar.Merge bine la cafea.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de sufletista

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...

Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2010, 23:29
la 18.07.2010, 23:34
vaiii...e super
la 18.07.2010, 23:53
Mena vin si eu la o portie,ma mai primesti la ora asta?
la 19.07.2010, 02:38
si eu vreau5 furcu
la 19.07.2010, 06:25
Gaby,asta merge si mai bine cu cafeaaaa si sunt tare bucuroasa ca sunt JUNIOR,acum am observat

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking