Tarta cu pleurotus si legume

Postat de panacris in Mancaruri de legume
13 Iun 2018 | 3457 vizualizari
Tarta cu pleurotus si legume

O tarta aperitiv savuroasa, chiar dacă e doar din legume. O tarta gustata si de Bucatarasii, prezenti la picnic. Asa ca a fost in ton cu "picnicul bucatarasilor" :) 

Ingrediente

  • Ciuperci pleurotus cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Telemea cca. 100 g,
  • Amidon din porumb 2-3 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Cimbrișor proaspăt,
  • Hasmațuchi proaspăt.
  • Unt lichid pentru uns tava cca. 1 lingură,
  • Mix de semințe (in, susan, dovleac) pentru decor.

Mod de preparare

Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit.

Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se  adaugă peste amestecul de legume și se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.

Se adaugă ouăle, telemeaua și cașcavalul răzuite apoi se pun peste legume amestecându-se ușor împreună cu amidonul.

Se asezonează cu sare, piper și verdețuri după gustul fiecăruia, apoi se răstoarnă amestecul obținut într-o formă termorezistentă cu unt lichid. Se preasră cașcaval ras deasupra și semințe de in, susan și dovleac, apoi se pune  la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.

Tarta se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pleurotus si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bame cu carne de porc

Postat de panacris

Bame cu carne de porc

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de vinete

Postat de Irina

Spaghete cu sos de vinete

Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2018, 09:39
la 14.06.2018, 10:14
la 14.06.2018, 10:38
Buna!
la 14.06.2018, 10:58
buna buna
la 14.06.2018, 11:07
Am trait sa vad si tarta cu plete....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking