Tartă cu portocale și ciocolată

Postat de Zamfira in Prajituri
28 Oct 2015 | 3107 vizualizari
Tartă cu portocale și ciocolată

Vă aduc în atenție o ,,tartă” cremoasă și foarte aromată, gust plăcut dat de portocale și ciocolată. Este un desert perfect pentru o ocazie specială, timpul de pregătire fiind unul foarte rapid. Pentru că se apropie o mare și frumoasă sărbătoare ,,Sfintele Sărbători Pascale”, vă recomand această tartă colorată și apetisantă, spre bucuria copiilor dar și al adulților, cu mult drag de la Buburuza Bucătăreasă.

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 400 ml smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri ciocolată moale(nutella)
  • 3 portocale(zemoase-grecești)
  • 50 g ciocolată rasă(amăruie sau cu lapte)

Mod de preparare

Dezghețăm pachetul foietaj.

Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.

Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.

Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și marginile.

Ungem toată foaia cu ciocolată moale(dacă ciocolata e prea tare, ținem cutia câteva minute în apă fierbinte).

Omogenizăm smântâna cu cele 3 gălbenușuri și o turnăm peste stratul de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.

Punem feliile de portocale peste smântână.

Presărăm ciocolată rasă deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc potrivit. Feliem tarta doar când s-a răcit.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu portocale și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

Postat de simona72

Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de branza si visine

Postat de Caty

Reteta de tort cu crema de branza si visine

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie. Pentru bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 19:59
la 28.10.2015, 20:03
la 28.10.2015, 20:05
....aia cu carnati cand o postezi?
la 28.10.2015, 20:07
Andra
la 28.10.2015, 20:07
Camelya

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking