Ingrediente
- 1 pachet foietaj
- 400 ml smântână
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri ciocolată moale(nutella)
- 3 portocale(zemoase-grecești)
- 50 g ciocolată rasă(amăruie sau cu lapte)
Mod de preparare
Dezghețăm pachetul foietaj.
Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.
Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.
Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și marginile.
Ungem toată foaia cu ciocolată moale(dacă ciocolata e prea tare, ținem cutia câteva minute în apă fierbinte).
Omogenizăm smântâna cu cele 3 gălbenușuri și o turnăm peste stratul de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.
Punem feliile de portocale peste smântână.
Presărăm ciocolată rasă deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc potrivit. Feliem tarta doar când s-a răcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu portocale și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|