Tarta cu praz

Postat de miremirc in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2012 | 6566 vizualizari
Tarta cu praz

Ingrediente

  • Aluat : 
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • Umplutura :
  • 3-4 fire praz (aprox.1 kg)
  • 100 g bacon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 lg unt
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 150 telemea sau cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.


Intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si dam la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie sa fie preancalzit. Dupa ce scoatem aluatul de la cuptor, punem umplutura peste .
Pentru umplutura : taiem prazul pe jumatate , in lungime, apoi feliute. Bacon il taiem bucatele mici, ceapa o taiem rondele.

Topim cele 2 linguri de unt si in el calim prazul. adaugam baconul si lasam pe foc pana se inmoaie prazul, amestecand mereu. (eu l-am lasat pe foc mic cam 15 minute ).

Luam de pe foc si adaugam sarea si piperul. Lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un castronel, mixam ouale cu smantana, adaugam ceapa verde taiata rondele, si omogenizam compozitia. Turnam umplutura in aluatul de tarta. Deasupra radem telemea sau cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste. (cam 1 ora).

Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 10:53
buna buna
la 12.02.2012, 11:06
la 12.02.2012, 11:23
cat e de minunata
la 12.02.2012, 11:24
Cred ca-i tare buna ...
la 12.02.2012, 11:33

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking