Tarta cu ricotta si ciocolata alba

Postat de Ela68 in Prajituri
1 Mar 2013 | 3340 vizualizari
Tarta cu ricotta si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru blaturi :
  • 500 gr faina
  • 330 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 160 gr zahar ( 80 gr tos si 80 gr pudra )
  • crema ricotta :
  • 500 gr branza ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 3 oua
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar pudra
  • ganache de ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • decor :
  • 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita.

Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si culegem toate semintele. Batem galbenusurile si le adaugam impreuna cu semintele de vanilie peste amestecul de faina. Incercam sa framantam cat mai putin, dar suficient ca ingredientele sa se inglobeze. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider 1 ora.De obicei, prepar o tarta cu diametrul de 24 cm, pentru care folosesc 250 gr de faina. Acum, am facut cantitate dubla, deci aluatul il voi imparti in doua.Intindem aluatul si ungem bine forma de tarta cu unt. Taiem marginile cu un cutit si intepam aluatul cu o furculita.A rezultat  o tarta cu diametrul de 24 cm si cinci mini-tarte.

Pentru umplutura, amestecam branza ricotta, mascarpone, ouale, zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie  si le turnam in formele deja pregatite cu aluatul. 

 Lasam la cuptor 45-50 de minute, pana cand marginile tartei sunt rumenite si facem testul cu scobitoarea pentru umplutura. Cand iese "curata", o putem scoate din cuptor. Cand s-au racit, le transferam in frigider.

 Prepararea ganache-ului :  Intr-un vas punem untul, frisca , pastaia si semintele de la o vanilie. Lasam un minut pe foc sa se omogenizeze.Scoatem pastaia de vanilie, adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pana aceasta se topeste. O lasam la racit si o turnam peste tarta scoasa din frigider.

Topim ciocolata alba, cele 50 gr pentru ornat,  pe abur si ornam cum ne place sau.......dupa rabdare si timp.

O lasam la frigider pentru a se intari crema si servim a doua zi.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu crema de gris si ciocolata

Postat de mihaelamiky1992

Tarta cu crema de gris si ciocolata

ALUAT: Amestecam faina cu zaharul pudra, facem o gaura in mijloc, adaugam praful de sare, untul si coaja de lamaie. Framantam faina cu celelalte ingrediente pana obtinem o  consistenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 12:58
Imi ploua in gura!
la 01.03.2013, 13:02
Daca are si ciocolata imi place!
la 01.03.2013, 13:04
Buni, ciocolata o donez, restul pastrez
la 01.03.2013, 13:04
la 01.03.2013, 13:21
Evident că n-aş refuza nici aşa ceva. Ba din contră, aş cere porţie dublă

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking