Tarta cu spanac

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
10 Iun 2012 | 3239 vizualizari
Tarta cu spanac

Ati crezut ca numai cu dulciuri stiu sa fac? :P Ei bine nu, fac de toate prin bucatarie, si azi va prezint si o mancarica foarte gustoasa. Spanac as putea manca in orice anotimp, impreuna cu rosii si ceapa....si nu cred ca mi-ar mai trebui altceva de mancare, poate doar o bucatica de ciocolata :))) Nu stiu de cand m-a apucat pasiunea asta pentru spanac, dar cert este ca familia mea a avut parte de tot felul de retete cu spanac. Acum va prezint una din ele, pe celelalte nu am reusit sa le pozez, dar nu e problema, cu siguranta vor mai veni altele, multe si extrem de bune, ca si asta de fapt!

Ingrediente

Ingrediente baza:
  • 200 gr faina integrala
  • 125 gr unt
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte rece
Umplutura:
  • 500 gr spanac proaspat
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr branza sarata
  • sare
  • piper
Topping:
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • sare

Mod de preparare

Incepem cu baza. Punem faina intr-un castron incapator, iar in mijlocul ei punem untul rece taiat bucatele, oul si sarea. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem o coca omogena. Adaugam laptele si mai framantam pana obtinem un aluat elastic. Ii dam o forma de bila, il invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Cand s-a intarit suficient il intindem intr-un cerc cu diametrul cu aproximativ 10 cm mai mare decat diametrul tavii in care vrem sa coacem tarta, asta ca sa ajunga si pe marginea tavii. Transferam cu grija aluatul in forma, dupa care aranjam marginile.

Preincalzim cuptorul la 190 grade. Acoperim aluatul de tarta cu hartie de copt si boabe de fasole, apoi punem tava la frigider pentru 20 de minute.

Coacem baza pentru tarta, pentru 25 de minute la 190 grade, dupa care o scoatem din cuptor, luam boabele de fasole si hartia de copt, si mai coacem pentru 5 minute. Lasam la o parte.

 

Pentru umplutura, oparim spanacul in apa cu sare pentru 5 minute. Il scoatem din apa si-l lasam la scurs.

Taiem ceapa verde, patrunjelul si mararul marunt, le amestecam cu branza sarata, punem sare (daca mai e nevoie) si piper dupa gust.

Spanacul il tocam marunt, si-l adaugam in amestecul de verdeturi si branza.

Pentru topping, amestecam galbenusurile si oul intreg cu smantana, sare folosindu-ne de un tel.

Cuptorul trebuie incalzit la 180 de grade. Peste baza de tarta se pune amestecul cu spanac, si apoi se toarna cu grija compozitia de oua si smantana. Tarta se da la cuptor pentru 30 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita: Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul și sarea până se obține un aluat...

Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel si ton

Postat de oanapl

Tarta cu sparanghel si ton

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 21:42
la 10.06.2012, 21:45
imi place
la 10.06.2012, 21:48
frumos mai arata.....si mie imi place spanacul
la 10.06.2012, 21:50
Buna, buna
la 10.06.2012, 21:53
ce tarta frumoasa

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking