Incepem cu baza. Punem faina intr-un castron incapator, iar in mijlocul ei punem untul rece taiat bucatele, oul si sarea. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem o coca omogena. Adaugam laptele si mai framantam pana obtinem un aluat elastic. Ii dam o forma de bila, il invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Cand s-a intarit suficient il intindem intr-un cerc cu diametrul cu aproximativ 10 cm mai mare decat diametrul tavii in care vrem sa coacem tarta, asta ca sa ajunga si pe marginea tavii. Transferam cu grija aluatul in forma, dupa care aranjam marginile.
Preincalzim cuptorul la 190 grade. Acoperim aluatul de tarta cu hartie de copt si boabe de fasole, apoi punem tava la frigider pentru 20 de minute.
Coacem baza pentru tarta, pentru 25 de minute la 190 grade, dupa care o scoatem din cuptor, luam boabele de fasole si hartia de copt, si mai coacem pentru 5 minute. Lasam la o parte.
Pentru umplutura, oparim spanacul in apa cu sare pentru 5 minute. Il scoatem din apa si-l lasam la scurs.
Taiem ceapa verde, patrunjelul si mararul marunt, le amestecam cu branza sarata, punem sare (daca mai e nevoie) si piper dupa gust.
Spanacul il tocam marunt, si-l adaugam in amestecul de verdeturi si branza.
Pentru topping, amestecam galbenusurile si oul intreg cu smantana, sare folosindu-ne de un tel.
Cuptorul trebuie incalzit la 180 de grade. Peste baza de tarta se pune amestecul cu spanac, si apoi se toarna cu grija compozitia de oua si smantana. Tarta se da la cuptor pentru 30 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.
Pofta buna!