Ingrediente
- aluat:
- 200 g unt
- 400 g faina
- 2 oua
- 12 linguri apa
- un praf de sare
- umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 300 g spanac
- 1 varf piper
- 1 ou + 1 albus
- 2 linguri lapte
- sare
- 1 varf nucsoara
- uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- 20g susan
Mod de preparare
Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.
Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat, apoi o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Adaugi compozitia de branza cu spanac si tai surplusul de aluat.
Intinzi restul de aluat, apoi decupezi inimioare cu ajutorul unei forme si le asezi peste crema incepand din margine spre centrul tavii.
Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi presari susan. Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|