Tarta cu spanac si branza cu mucegai

Postat de oanapl in Mancare copii
21 Feb 2017 | 3181 vizualizari
Tarta cu spanac si branza cu mucegai

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 60 g unt rece
  • sare
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 100 g branza de burduf
  • 125 g branza cu mucegai (camembert)
  • 150 g branza de vaci
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ustoroi verde
  • 2 oua
  • 50 ml smantana
  • 100 g rosii cherry

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus, faci un aluat pe care-l dai la rece pentru 30 de minute.
Speli si cureti spanacul de codite si il pui la fiert si-l oparesti pentru 2-3 minute. Il scurgi bine, si il mixezi alaturi de celelalte ingrediente, mai putin branza cu mucegai pe care o tai cubulete si o amesteci cu compozitia de spanac.
Intinzi un aluat subtire si il asezi in tava tapetata cu unt si il intepi cu furculita din loc in loc, apoi il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole (pentru a evita umflarea aluatului). Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 10 minute.
Indepartezi hartia de copt si torni compozitia peste aluat, apoi decorezi tarta cu rosii cherry taiate in jumatate. Introduci tava in cuptor pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

 Lasi sa se racoreasca putin si apoi tai tarta si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura

Postat de oanapl

Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura

Blatul: Albușurile cu un praf de sare le mixezi spumă tare. Separat mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul măcinat, adaugi gălbenușurile pe rând și mixezi bine. Separat...

Citeste continuarea

Tort cu cirese si ciocolata

Postat de oanapl

Tort cu cirese si ciocolata

Pentru blat, cerni faina, cacaoa, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele 3 galbenusuri si mixezi bine. Incorporezi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2017, 16:50
la 21.02.2017, 16:58
Ce bună ar fi o porție!
la 21.02.2017, 17:18
cu drag va servesc bunica!
la 21.02.2017, 18:13
cred ca este foarte gustoasa!
la 21.02.2017, 23:03
Da, asa e @noiinbucatarie!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking