Tarta cu sunca si cascaval

Postat de miremirc in Aperitive / Garnituri
16 Sep 2011 | 20922 vizualizari
Tarta cu sunca si cascaval

O reteta de tarta preluata de la Amalia. Este foarte buna atat rece cat si calda.

Ingrediente

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte caldut
  • sare
  • 3 lg ulei
  • Umplutura :
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz)
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • Uns deasupra :
  • 1 galbenus.

Mod de preparare

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.

2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.

Pentru umplutura : mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava.

Marginile le tragem peste umplutura ; ce a ramas din aluat il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.

Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Tarta cu sparanghel

Postat de oanapl

Tarta cu sparanghel

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Postat de diaconta

Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2011, 08:56
buna buna
la 16.09.2011, 09:21
ce bine arata apetisanta
la 16.09.2011, 09:21
arata super
la 16.09.2011, 09:22
bun de tot...exact pe gustul meu
la 16.09.2011, 09:50
Super arata!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking