Ingrediente
- 1 pachet foietaj din comert,
- 1 cutie ton bucati in ulei sau suc propriu(150 gr),
- 1 ardei gras galben,
- 2 rosii coapte,
- 10 masline ,
- 3 oua,
- 200 ml lapte,
- 1 lingura faina,
- 1 lingura ulei,
- 1 lingurita de verdeturi a la Provence(se gasesc la supermarket),
- sare , piper.
Mod de preparare
Foietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 220 grade. Ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute. Maslinele se taie rondele. Ouale, faina, laptele se omogenizeaza bine si se adauga condimentele, sarea si piperul.
Se pune in tava de tarta unsa cu putin unt foaia de foietaj si se inteapa cu furculita. Peste foietaj se adauga ardeiul si rosiile calite, apoi compozitia de ou, tonul scurs in prealabil si rupt bucatele si maslinele . Se coace la cuptor. e gata cand trece testul scobitorii.
E delicioasa , se serveste si calda si rece, cu salata de morcov ras cu ulei si otet balsamic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|