Tarta cu ton si mozzarella

Postat de miremirc in Aperitive / Garnituri
28 Noi 2011 | 5822 vizualizari
Tarta cu ton si mozzarella

Ingrediente

  • 800 g aluat de foietaj
  • 3 conserve de ton bucati
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat (proaspat)
  • 1 ou
  • 250 g mozzarella
  • 0,5 kg rosii cherry

Mod de preparare

 Pe masa de lucru presaram faina; aluatul de foietaj il lasam la dezghetat, apoi il intindem pe masa cu faina si decupam cu 2 inele de inox (d= 6 cm si d= 8 cm) cosulete ca in imaginea din poza.

  Aceste cosulete le ungem cu oul batut, cu ajutorul unei pensule de silicon si le dam la cuptor pentru 10 minute (pana se umfla putin si arata ca niste cosulete).

 Dupa ce le-am scos din cuptor asezam in fiecare cosult 3 jumatati de rosii cherry, apoi punem sarea, tonul bucati, busuiocul uscat, bucatele de mozzarella si piper. Pentru aceste 6 cosulete am avut nevoie de 9 bucati de rosii cherry, 1 conserva de ton bucati si 4 rondele de mozarella, pe care le-am taiat fasii subtiri. restul ingredientelor le-am folosit la tarta mare.

  Mie mi-au iesit 6 cosulete din 400 g de aluat de foietaj; restul de aluat ramas l-am uns cu ce a ramas din oul batut, am pus cate o bucatica de sunca si bucatele de ceapa verde si le-am copt. Super bune au iesit.

  Cu cealalta bucata de aluat de foietaj de 400 g am facut o tarta mare si am procedat la fel ca si la cosuletele de mai sus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de...

Citeste continuarea

Tarta cu ton si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ton si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 12:54
la 28.11.2011, 13:02
sant aici inarmata gata si astept
la 28.11.2011, 13:15
vin la masa
la 28.11.2011, 13:17
la 28.11.2011, 13:53
Si iooo

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking