Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
23 Ian 2016 | 5488 vizualizari
Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Am dat o raita prin congelator si am zis sa mai folosesc din fructe, ca acusi apar cele de anul asta. Am vrut o tarta cu fructe, ca a trecut ceva timp de cand nu am facut...Am combinat-o cu o crema din lapte de cocos si niste fulgi de cocos...O nebunie, aromata si usor acrisoara. Asta da rasfat!!!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 130 g unt
    • 1 ou
    • 2 linguri zahar
    • 240 g faina
    • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    Umplutura de fructe:
    • 450 g cirese fara samburi (eu am avut congelate)
    • 550 g visine fara samburi (tot congelate)
    • 3 linguri amidon
    • 3 linguri zahar
    • 1/2 pastaie de vanilie
    Crema:
    • 400 ml lapte de cocos
    • 2 linguri si 1/2 amidon
    • 4 linguri zahar
    • 120 gr unt de 65% grasime
    • 1/2 pastaie de vanilie
    • fulgi de cocos pentru decoc
    • felii de clemetina pentru decor

Mod de preparare

Aluatul:
Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul.
Adaugam sarea, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la final, incorporam faina treptat.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen, formam o bila, o invelim in folie si o dam la frigider cat pregatim umplutura.

Umplutura:
Fructele decongelate (proaspete cand este sezonul lor) le punem intr-o cratita mai groasa cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie.
Le punem pe foc, amestecam, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.
Amidonul il desfacem cu 2-3 linguri de apa rece.
Dam focul la mic, turnam amidonul si amestecam. Umplutura o sa se ingroase, apoi o dam deoparte.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie subtire.
O punem intr-o tava de tarta cu diametrul de 27 cm, taiem surplusul ce vine in afara tavii.
Turnam umplutura, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
In 30 de minute o sa fie gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Crema:
Laptele de cocos, il scoatem din frigider cu 3-4 ore inainte de folosire (eu cand l-am scos, l-am desfacut si cam un sfert, deasupra, era ca untul. Am zis ca il arunc, dar pana la urma, l-am lasat la temperatura camerei si a devenit lichid).
Intr-o bol amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si cateva linguri de lapte de cocos.
Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita (eu mereu folosesc tuciul la astfel de creme).
Cand da laptele in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.
Amestecam continuu cu telul pana crema se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc cand este gata, o lasam sa se raceasca, acoperita cu folie.
Crema rece o mixam, incorporam untul de la temperatura camerei. O sa para cam moale la prima vedere, dar cat sta tarta in frigider se intareste.

Peste tarta rece, punem crema si o nivelam.
Decoram cu felii de clementine si presaram fulgi de cocos.
Dam tarta la frigider pentru 3-4 ore, apoi putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (58)
Retete similare

Cookies

Postat de comanligia

Cookies

Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun...

Citeste continuarea

Desert pancakes fara gluten

Postat de ReteteAlina

Desert pancakes fara gluten

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt. Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2016, 21:11
Mmm...ce bunatate!
la 23.01.2016, 21:12
Minunata tarta!!!! Doar cocosul de deasupra l-as da deoparte, dar nu ma deranjeaza prea tare asa ca iausi eu o felie mare mare
la 23.01.2016, 21:20
Ce minunatie de tarta ai facut iarasi
la 23.01.2016, 21:21
Multumesc mult Andra
la 23.01.2016, 21:21
Ce frumusete de tarta! Eu as pune si capsuni in ea! La favorite cu ea!

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking