Tarta cu zucchini

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
12 Iul 2011 | 4841 vizualizari
Tarta cu zucchini

aveam cativa dovlecei in frigider si nu prea stiu retete pt gatit, dar mi-am amintit uitandu-ma candva pe un site italian ca am vazut o reteta de quiche lorraine si cu zucchini, asa ca m-am ganidit s aadaptez o astfel de reteta ....si am trecut la treaba

Ingrediente

  • 4 zucchini
  • 100 g pancetta afumata
  • 3 oua
  • 200  ml smantana groasa
  • 100 gr telemea de vaca
  • sare, piper, nucsoara
  • aluat brise:
  • 100 gr unt ,
  • 200 gr faina,
  • 100 ml apa rece,
  • sare

Mod de preparare

Mai inatai am facut aluatul brise: am pus toate ingredientele foarte reci in robot si le-am amestecat bine, apoi am framatat putin aluatul pe masa. L-am pus in folie si-am dat la frigider o jumatate de ora cel putin, fiindca la framantat s-a inmuiat  din cauza calduriii...

L-am scos si l-am intins  in foaie subtire si l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am intins foaia si pe marginile tavii si am dat la cuptor la 180 gr pentru 15 minute.

In acest timp am pregatit umplutura: zucchini i-am curatat partial de coaja, unde au fost mai loviti si apoi i-am taiat rondele, i-am presarat cu sare si i-am lasat cam 15 minute sa se inmoaie.

Fiindca aveam ratacita si niste pancetta prin frigider, mi-am zis ca ar merge bine cu dovlecelul si pacat s-o arunc, asa ca am folosit-o in tarta.

Am scos tarta de la cuptor dupa 15 minute, am asezat pancetta peste ea, apoi rondelele de zucchini scuse si spalate de surplusul de apa sarata , apoi peste zucchini am ras telemea...cica reteta e cu cascaval, dar eu mai mult agreez telemeaua, si oricum cascaval n-aveam...

Am batut apoi ouale fff bine cu sare, piper si nucsoara si apoi am amestecat cu smantana si am turnat peste tarta. Am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos, cam jumatate de ora. Cica se serveste calda...dar acus am papat ce-a ramas de aseara si parca mai buna mi s-a parut acu, rece...depinde de gusturi....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2011, 14:17
prima papa tot asa i
la 12.07.2011, 14:32
buna
la 12.07.2011, 14:37
la 12.07.2011, 17:01
la 12.07.2011, 20:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking