Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

Postat de SimonaP in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2013 | 5130 vizualizari
Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :
  • * 300 g faina
  • * 150g unt
  • * 2 oua
  • * 1praf de sare
  • * 1 lingura apa
  • Pentru umplutura:
  • * 300 g ghebe
  • * 2 zucchini
  • * 2 ardei kapia
  • * o legatura leurda
  • * 4 oua
  • * 50 g smantana
  • * sare, piper

Mod de preparare

Preparare aluat tarta:

Se amesteca faina cu sarea si apoi cu untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale,apa si se continua framantarea, pana aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. 

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste  tava de tarta unsa in prealabil cu unt. Se taie excesul de aluat cu un cutit de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se da tava la cuptor timp de 3-4 minute.

Preparare umplutura:

Ghebele se fierb cateva minute in apa cu sare. Legumele se curata,se spala si se taie felii. Leurda spalata se taie fasii mici. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline calim timp de cateva minute ghebele,zucchini si ardeiul kapia, apoi lasam sa se raceasca.

Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu smantana. Adaugam peste amestecul de oua legumele calite,leurda tocata marunt si amestecam usor. Punem aceasta compozitie in tava. Dam la cuptorul preincalzit la 18 grade timp de 40 - 45 minute.

Se taie portii dupa ce se raceste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ruladă tricoloră a la Sidy

Postat de panacris

Ruladă tricoloră a la Sidy

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un...

Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 22:20
iata-te c-ai venit!
la 30.04.2013, 22:36
Bun venit
Faina tarta
la 30.04.2013, 22:52
Bine ai venit la noi!
la 30.04.2013, 22:57
Te-ai decis sa debutezi! Buna tarta!
la 30.04.2013, 23:01
Excelenta tarta ta!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking