Tarta de ciocolata de casa cu alune

Postat de RuxyRux in Dulciuri
27 Oct 2015 | 2852 vizualizari
Tarta de ciocolata de casa cu alune

Minunatie!

Ingrediente

Ciocolata de casa:

  • 150 gr lapte praf
  • 40 gr cacao
  • 200 gr zahar brun
  • 100 ml apa
  • vanilie
  • 75 gr unt( gras 85%)

Blat:

  • 250 gr. unt
  • 280 gr. faina plus inca o mana
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de smantana( 20%)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 2 linguri pline de lapte rece
  • 2 linguri cacao
  • 1 cescuta de pudra de alune

Mod de preparare

Acum eu spun zece portii, dar depinde cat va lasa inima sa taiati felia! :))))))

Se pune  pe foc mic  vasul cu apa, vanilie si zahar si se tine la fiert in jur de 6 minute cat sa se lege siropul usor, se  ia de pe aragaz si se adauga untul, se amesteca sa se topeasca.

In alt vas mai mare se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga  siropul si se amesteca sa se omogenizeze.

Se tine vasul la loc caldut in bucatarie, sa nu se intareasca prea tare.

Blatul:

Se taie bucati untul moale dar rece si se pun restul ingredientelor, se framanta aluatul rapid si se intinde pe o foaie pergament, apoi se pune cu totul in tava unsa cu unt si se da forma de tarta, urcand usor pe pereti aluatul cu mana.

Se acopera cu o alta foaie de copt, se pun boabe de fasole, se  coace blatul 20 de minute, se  deschide apoi cuptorul, se scoate foaia cu fasole si se lasa pana la coacerea completa. Este bine sa fie usor racita forma inainte de a ridica blatul. Blatul se asaza pe platou si se pune crema cu lingura.

Se presara pudra de alune si se lasa la rece.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata de casa cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert covrigi cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert covrigi cu ciocolata

Crema- Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva. Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu...

Citeste continuarea

Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Postat de merisor67

Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Preparare Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2015, 19:39
ce faina e
la 27.10.2015, 19:46
Cred că nu poate fi ceva mai bun!
la 27.10.2015, 19:47
bun bun
la 27.10.2015, 19:48
O felie, te rog!
la 27.10.2015, 19:50
Iar ne-ai adus bunatati

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking