Ingrediente
- Foi
- 200 ml lapte
- 200 g zahar pudra
- 1 ou
- 1 plic cu amoniac
- 70 g margarina rama
- 500 g faina + faina pentru infainat blatul de lucru
- un praf de sare
- 30 g nuca macinata
- Umplutura
- 2 borcane de 800 g cu mere calite
- nuca taiata grosier
- Pentru pudrat
- zahar pudra + scortisoara
Mod de preparare
Foi: Intr-un castron cernem faina, adaugam, sarea, zaharu, nuca si amoniacul, amestecam. Apoi adaugam oul, margarina si laptele, incepem sa framantam bine, pana obtinem un aluat care se poate intinde. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la rece cca 1 ora. Apoi impartim aluatul in 5 parti egale si intindem 5 foi cu dimensiunile de 20/30 cm. Am asezat foile pe hartie de copt, se coc cca 10 min la foc iute, pana incep sa-si schimba culoarea.
Asamblare: Asezam prima foaie, intindem jumatate dintr-un borcan cu mere calite, apoi presaram nuca taiata grosier, asezam a doua foaie, intindem merele, apoi nuca, foaia a treia, merele, nuca, foaia a patra, merele, nuca, la final ultima foaie. Din resturile de coca am copt niste floricele pentru decor. Am pudrat cu zahar farin amestecat cu scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si mere calite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|