Prajitura cu foi si mere calite

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Dec 2015 | 7269 vizualizari
Prajitura cu foi si mere calite

Nu prea imi place sa fac foi, dar cand ma apuc ma gandesc ca-s la ora de desen tehnic si stau cu rigla langa mine sa masor, sa iasa aproape perfecte.....

Ingrediente

  • Foi
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic cu amoniac
  • 70 g margarina rama
  • 500 g faina + faina pentru infainat blatul de lucru
  • un praf de sare
  • 30 g nuca macinata
  • Umplutura
  • 2 borcane de 800 g cu mere calite
  • nuca taiata grosier
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra + scortisoara

Mod de preparare

Foi: Intr-un castron cernem faina, adaugam, sarea, zaharu, nuca si amoniacul, amestecam. Apoi adaugam oul, margarina si laptele, incepem sa framantam bine, pana obtinem un aluat care se poate intinde. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la rece cca 1 ora. Apoi impartim aluatul in 5 parti egale si intindem 5 foi cu dimensiunile de 20/30 cm. Am asezat foile pe hartie de copt, se coc cca 10 min la foc iute, pana incep sa-si schimba culoarea.

Asamblare: Asezam prima foaie, intindem jumatate dintr-un borcan cu mere calite, apoi presaram nuca taiata grosier, asezam a doua foaie, intindem merele, apoi nuca, foaia a treia, merele, nuca, foaia a patra, merele, nuca, la final ultima foaie. Din resturile de coca am copt niste floricele pentru decor. Am pudrat cu zahar farin amestecat cu scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si mere calite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga...

Citeste continuarea

Cozonac trandafir moldovenesc

Postat de ianculubita

Cozonac trandafir moldovenesc

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 09:53
wow arata super, merita incercata, la favorite cu ea!
la 01.12.2015, 10:03
Foarte bună!
la 01.12.2015, 10:05
Am spus zis, am zis...prajitura minune, sunt atat de bune prajiturile cu mere...hmmmm taie un rand lung si pentru mine!!!!!!
la 01.12.2015, 10:13
Zamfira, am dat toate randurile, asta n-am facut-o pentru noi, mai fac si eu gesturi de gesturi...
la 01.12.2015, 10:16
nu cer desi salivez la greu.... Trece-ma cu portie dubla pe lista la urmatoarea

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking