Ingrediente
- 350 g visine
- 50 g faina
- 5 linguri cacao
- 100 g zahar
- 5 albusuri
- 1 praf de sare
- 1 esenta de vanilie
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Visinele se spala, se scot samburii si se presara cu 2 linguri de zahar. Se pot folosi si visine congelate sau cirese. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili, de 24 cm Se incinge cuptorul la 180 grade, treapta 2.
Faina si praful de cacao se cern intr-un castron, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar.
In alt castron se bat bine albusurile cu un praf de sare, treptat se adauga cealalta jumatate de zahar si esenta de vanilie. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza moturi.
Se toarna amestecul de cacao peste albusuri, amestecand lejer cu telul, de sus in jos, pentru ca spuma sa nu scada. Se toarna compozitia in forma si se netezeste. Se scurg bine de tot visinele si se presara deasupra.
Se pune forma la cuptor 20 de minute si se face testul scobitorii, sa nu mai ramana aluat lipit de scobitoare. Se scoate din cuptor si se lasa tarta sa se odihneasca in forma, apoi se scoate si se lasa la racit pe un grilaj, indepartandu-se incet hartia de copt.
Se presara cu zahar pudra inaintede servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|