Ingrediente
- 175 g unt/margarină
- 175 g zahăr tos
- 3 ouă
- 2 lămâi mari
- 175 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
Sosul de lămâie
- 150 g zahăr pudră
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 6 linguri de apă
Ornat
- feliuțe de lămâie
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina.
Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama.
Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos şi o linguriţă de coajă rasă pentru decor. Adăugând zeama şi coaja de la lămâie.
Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar aşa trebuie să arate.
Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc.
Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.
Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.
Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp.
După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească, abia apoi turnăm sosul de lămâie.
Sosul de lămâie
Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos. Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|