Ingrediente
- mamaliguta
- 300 gr branza telemea
- 200 gr cascaval razuit
- 6 oua
- 70 gr unt
- 250 gr smantana
- gogosar murat pentru decor
Mod de preparare
Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale.
Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt.
Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.
Deasupra vom pune cubuletele de unt si apoi branza faramitata.
Adaugam lingura cu lingura( sau cu paleta) restul de mamaliguta.
Ungem cu smantana si deasupra punem cascavalul razuit.
O punem la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul.
Intre timp prajim ouale ochiuri, iar cand scoatem tarta le asezam deasupra ei.
Decoram cu feliute de gogosar murat.
Medisorule iubit..inca o data.... La muuuuulti Ani Fericiti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (61)
|