Tarta se prepara foarte foarte usor:
Se macina la robot migdalele foarte fin.
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele.
Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate.
Spalam paletele mixerului si mixam spuma ca la bezea albusurile.
Vom incopora spuma de albus in doua etape. Punem jumatate peste crema de galbenus si migdale si amestecam astfel incat sa omogenizam bine totul. Urmeaza sa punem a doua jumatate din cantitatea de albus pe care o vom incorpora de data aceasta usor prin invaluire.
Ungem o forma de tarta si o tapetam, cu hartie daca dorim sa o transferam pe un platou sau clasic(cu ulei si faina) daca nu o vom mai intoarce si-o vom servi direct din forma.
Turnam usor compozitia si coacem tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Scoatem tarta din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca perfect la temperatura camerei.( eu am lasat-o o ora si jumatate).
Pentru sablonul de cruce: eu am desenat-o si-apoi am decupat-o...aveti varianta sa o imprimati apoi sa o decupati...asa ca am sa va las un model aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cross_Santiago.svg
Se asaza modelul din hartie pe tarta si se pudreaza bine, apoi se ridica usor de margine si se indeparteaza cu grija.
Sper din tot sufletul sa va placa, eu pot doar sa va spun, ca este deosebita, interesanta si delicioasa!