Ingrediente
Blatul:
- 150 g faina integrala de ovaz
- 100 g tarate de grau
- 250 g iaurt degresat
- 3 linguri indulcitor Clio
- 2 linguri pudra de roscove
- 3 linguri amidon alimentar
- 1 ou mare de casa
- 1 lingura ulei de masline
- un praf de sare
Umplutura:
- 150 g branza de vaci degresata
- 450 g iaurt degresat
- 3 linguri indulcitor Clio
- 250 g capsuni
- 10 g gelatina
- 80 ml apa rece
- 2 linguri seminte de chia
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Toate ingredientele enumerate la blat se amesteca cu mixerul pana obtinem o pasta omogena.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, imbracam apoi tava cu amestecul obtinut, asa incat sa acoperim inclusiv peretii tavii.
Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (cca 25 -30 minute).
Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si il asezam pe un gratar sa se raceasca fara a se umezi la baza.
Umplutura o preparam astfel:
-punem la hidratat granulele de gelatina in 80 ml apa rece. Dupa 10 minute lasam sa se lichefieze gelatina pe baie de aburi.
-intr-un castron mixam branza degresata cu iaurtul, indulcitorul, amidonul si semintele de chia.
-incorporam gelatina hidratata, amestecam sa se omogenizeze, apoi turnam in baza de blat rece amestecul obtinut.
-decoram tarta cu bucati de capsuni, apoi dam tarta la rece pana a doua zi
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta dietetica cu branza,iaurt,seminte de chia si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|