Se face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se ține la frigider cel puțin 30 de minute.
Între timp se prepară ingredientele pentru umplutură.
Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mare.
Se pune uleiul și untul în tigaie și călește ceapa tăiată mare, până se înmoaie și devine sticloasă.
Ficățeii se curăță bine de nervuri și de grăsime, se spală, se scurg de apă, după care se pun în tigaie, peste ceapă, să se prăjească puțin, până-și schimbă culoarea. Când scade lichidul din tigaie și ficățeii sunt gata, se condimentează cu piper, se oprește focul de la aragaz și se lasă compoziția la răcit.
Se fărâmițează brânza de burduf, se adaugă ouăle și smântâna și se omogenizează compoziția.
După 30 de minute, se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie subțire care se pune în tava unsă cu unt în prealabil. Se așează aluatul cu mâna pentru a îmbrăca pereții tăvii și se înțeapă cu o furculiță, pentru a nu crește prea mult.
Se dă tava cu aluatul la cuptor, la foc mediu, timp de 15 minute.
După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se toarnă un strat uniform de compoziție cu brânză de burduf, după care se așează bucățile de ficăței de pui, distribuindu-le pe toată suprafața tăvii.
Se răzuiește cașcavalul deasupra tartei și se dă tava la cuptor la foc mediu, pentru încă 25-30 minute.
După acest interval de timp, dacă tarta este gata, se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, după care se porționează și se servește, caldă, sau rece.