Tarta din ficatei de pui si branza de burduf

Postat de RODIMUR in Ficat
13 Feb 2018 | 2996 vizualizari
Tarta din ficatei de pui si branza de burduf

Tartele aperitiv sunt foarte apreciate, atât calde, cât și reci, acasă, sau la pachet, în deplasare. Pentru că sunt gustoase și aspectuoase, ele pot sta foarte bine și pe o masă festivă. Din ingredientele de mai jos am făcut o tartă aperitiv, din ficăței de pui și brânză de burduf, într-o tavă de ceramică având dimensiunile de 25 / 27 cm.

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged:
  • 200 grame de făină albă
  • 100 grame de unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutură:
  • 250 grame de ficăței de pui
  • 150 grame de brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 2 linguri încărcate de smântînă grasă
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă medie, roșie
  • piper
  • 20 grame de cașcaval pentru răzuit
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se ține la frigider cel puțin 30 de minute.

Între timp se prepară ingredientele pentru umplutură.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mare. 

Se pune uleiul și untul în tigaie și călește ceapa tăiată mare, până se înmoaie și devine sticloasă.

Ficățeii se curăță bine de nervuri și de grăsime, se spală, se scurg de apă, după care se pun în tigaie, peste ceapă, să se prăjească puțin, până-și schimbă culoarea. Când scade lichidul din tigaie și ficățeii sunt gata, se condimentează cu piper, se oprește focul de la aragaz și se lasă compoziția la răcit.

Se fărâmițează brânza de burduf, se adaugă ouăle și smântâna și se omogenizează compoziția.

După 30 de minute, se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie subțire care se pune în tava unsă cu unt în prealabil. Se așează aluatul cu mâna pentru a îmbrăca pereții tăvii și se înțeapă cu o furculiță, pentru a nu crește prea mult.

Se dă tava cu aluatul la cuptor, la foc mediu, timp de 15 minute.

După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se toarnă un strat uniform de compoziție cu brânză de burduf, după care se așează bucățile de ficăței de pui, distribuindu-le pe toată suprafața tăvii.

Se răzuiește cașcavalul deasupra tartei și se dă tava la cuptor la foc mediu, pentru încă 25-30 minute.

După acest interval de timp, dacă tarta este gata, se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, după care se porționează și se servește, caldă, sau rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta din ficatei de pui si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

Postat de retetele_tinei

Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri. Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta

Preparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2018, 21:49
Buna!
la 13.02.2018, 21:53
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 13.02.2018, 22:06
Foarte buna!
la 13.02.2018, 22:07
Îți mulțumesc frumos, Cristinuța!
la 13.02.2018, 22:10

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking