Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Sep 2010 | 6539 vizualizari
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....

Este reteta lui Julie..este o tarta foarte frageda si delicioasa ..multumesc Julie mult...si daca maine tot e ziua lui Ionix i-o dedic din suflet ei ca sa stie ca o port mereu in inima....

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • pentru umplutura cu prune:
  • 12 prune mari(eu am avut niste prune mari )
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura si jumatate pesmet
  • pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara

 

Mod de preparare

aluatul:

galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.

apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie).

dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom.

le amestecam bine,apoi punem faina treptat si framantam un aluat potrivit de moale si il dam la rece.

pregatim umplutura:

prunele le spalam,indepartam cozile,le scoatem samburii si le taiem feliute.

peste adaugam zaharul,pesmetul si zaharul vanilat.

le incorporam bine.

luam aluatul din frigider.

intindem o foaie ,iar aceasta o asezam intr-o tava rotunda(eu am pus in tava detasabila),care este unsa cu margarina.

o intepam putin cu furculita apoi asezam prunele.

o dam la cuptor pentru 15 min,acesta fiind incins inainte.

intre timp batem de bezea:albusurile le batem bine spuma,adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si le batem pana ce sta teapana.

dupa 15 min scoatem tarta din cuptor,asezam bezeaua si o intindeam uniform si o mai dam iar in cuptor 15 min.

cand o scoatem o presaram cu scortisoara si o lasam sa se raceasca apoi servim.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix...." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere si aluat turnat

Postat de Constelatialeu

Desert placinta cu mere si aluat turnat

Mai intai m-am ocupat de umplutura, am curatat si ras merele, le-am stors si le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am calit cca. 20 min, apoi am adaugat si scortisoara. Am lasat sa se...

Citeste continuarea

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Postat de rocsi_1612

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 23:02
Rocsi, arata f. frumos, sa vedem ce zice si Ionix !
la 01.09.2010, 23:12
imi place!!! La multi ani, Ionixului!
la 01.09.2010, 23:18
Frumoasa dedicatie!
la 01.09.2010, 23:42
LA MULT ANI in primul rad pt ionix si felciiatri tie pt tarta si lui julia(flori)pt retat.deci 3 dintr-un foc
la 02.09.2010, 07:52
super!LA MULTI ANI IONIXULE!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking