Ingrediente
- 250 g faina
- 150 g nuca macinata/sau faina de migdale
- 150 g unt moale sau margarina
- ½ lingurita scortisoara
- un varf de cutit sare
- o lingurita de coaja de lamaie
- 150 g zahar pudra
- 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
- o lingurita lapte
- 400 g dulceata de capsuni
Mod de preparare
Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.
Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.
Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora.
Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.
Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.
Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul.
Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|