Tarta Linzer

Postat de timea in Prajituri
28 Ian 2013 | 6874 vizualizari
Tarta Linzer

Nu stiu cum de nu am postat pana acum reteta aceasta. E printre primele retete postate pe blogul meu, deci nu imi cereti ca nu am :).

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g nuca macinata/sau faina de migdale
  • 150 g unt moale sau margarina
  • ½ lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
  • o lingurita lapte
  • 400 g dulceata de capsuni

Mod de preparare

Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.

Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.

Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora. 

Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.

Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.

Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.

Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul. 

Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta Linzer cu gem de prune

Postat de RuxyRux

Tarta Linzer cu gem de prune

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi  am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se...

Citeste continuarea

Tarta Linzer cu prune si gem

Postat de RuxyRux

Tarta Linzer cu prune si gem

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat. Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune. Prunele le spalam le curatam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 22:41
E....perfecta!
la 28.01.2013, 22:41
E chiar bunuta...
la 28.01.2013, 22:43
Ruxy ; Zoia .
Pozele sunt vechi, urate facute cu telefonul dar tarta e buna tare
la 28.01.2013, 22:44
Bine ca ai spus de la inceput ca nu mai ai ca voiam sa-ti cer pentru maine la cafea
la 28.01.2013, 22:45
Meri ) se vede ca e veche si dupa poze. Dar oricum doar virtual ne servim deci cu drag

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking