Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar

Postat de ctlina in Prajituri
28 Apr 2024 | 382 vizualizari
Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar

Simpla, lejera si usor de facut aceasta tarta rasturnata cu mere. Este un desert foarte fraged si aromat, preparat in varianta fara zahar. Poate fi consumata si de cei care se supun unui regim alimentar fara zahar.  Pentru Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar ai nevoie de urmatoarele ingrediente: mere, unt, scortisoara, oua, alune, gris, indulcitor. 

Ingrediente

  • Ingrediente Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar
  • 2 mere mari sau 3 mijlocii
  • 25 gr de unt
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 4 oua
  • 1/2 lingura de praf de copt
  • 2 linguri de alune macinate
  • 2 linguri de gris
  • 4 linguri indulcitor natural sau 5-6 de zahar

Mod de preparare

Cum se prepara Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar

Curatati si taiati merele felii.

Sotati-le 5 minute intr-o tigaie antiaderenta in untul topit amestecat  cu 2 linguri de indulcitor si cu scortisoara pudra.  

Lasati sa se raceasca.

Bateti bine ouale intregi cu restul de indulcitor timp  de 5 minute.

Incorporati alunele macinate si grisul amestecat cu praful de copt.

Varsati peste mere si dati la cuptor (preincalzit la  180°C ) timp de 25 de minute.

Scoateti din cuptor, asteptati 5 minute si rasturnati tarta. 

Decorati dupa dorinta.

Printre deserturile fara zahar, se numara si Prajitura cu branza si cacao, Budinca de chia cu kiwi si migdale, un mic dejun sanatos sau reteta de Pancakes cu dulceata de gutui fara zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu nuci si prune

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu nuci si prune

Punem untul intr-un bol si il topim. Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol. Incorporam...

Citeste continuarea

Desert chec pufos cu cacao

Postat de robert_badica

Desert chec pufos cu cacao

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2024, 20:00
O bunatate!
la 28.04.2024, 20:48
Delicioasă!
la 29.04.2024, 02:52
la 29.04.2024, 11:31
la 29.04.2024, 14:18
👍👍👍🤩🤩

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking