Tarta rasurnata cu prune

Postat de ctlina in Dulciuri
2 Oct 2016 | 2863 vizualizari
Tarta rasurnata cu prune

Un desert cu fundu'-n sus ! :)
Am facut aceeasi reteta ca pentru tarta Tatin cu mere- vezi aicea- am inlocuit numai merele cu prune.
Atentie, in comparatie cu merele, prunele vor lasa mai multa zeama.
Rasturnati tarta pe un gril si puneti sub gril o farfurie pentru a recupera sosul format.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/tarta-rasurnata-cu-prune.html

Ingrediente

  • 1 rulou de aluat foetaj
  • 1 kg de prune (rosii si galbene)
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr de unt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor

Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.

Se prepară foaia de aluatul foetat.

Acoperiți prunele cu aluatul, împingând aluatul între prune și marginile formei. Faceti o gaura in mijloc.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute.

Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o rasturna.

Rasturnati-o pe un gril si puneti sub el o farfurie pentru a recupera sosul.

Nu ridicati vasul imediat, asteptati cateva minute.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea prunelor. Am decorat-o cu coacaze rosii.

Se serveste calduta natura sau cu frisca sau inghetata de vanilie.

 

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasurnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu jeleu de visine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se...

Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si cirese

Postat de Patricia_Iordache_79

Placinta cu iaurt si cirese

Lasam sa se decongeleze foile de placinta. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pregatim umplutura : Amestecam ouale intregi cu un praf de sare si zahar, adaugam esenta si smantana....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2016, 17:47
Ce-mi place tarta răsturnată!
la 02.10.2016, 18:01
la 02.10.2016, 18:12
la 02.10.2016, 18:51
delicioasa!
la 02.10.2016, 19:19

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking