Tarta rustica de cartofi

Postat de daniastefania in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2015 | 3183 vizualizari
Tarta rustica de cartofi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 275 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa medie
  • 100 gr caacaval
  • 50 gr branza feta
  • 2 carnati
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Se obtine un aluat elastic, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca ceapa marunt. Cartofii curatati se taie rondele cu o grosime de 2 cm. Carnatii se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei. Se adauga carnatii si se prajesc cateva minute. Se adauga cartofii. Se acopera cartofii cu apa si se condimenteaza. Se fierbe totul la foc mic pana scade toata apa. Se lasa apoi cartofii la racit. Cascavalul se taie cubulete. Se marunteste si branza feta.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se ridica marginile peste tava. Se unge aluatul cu ulei. Se toarna peste aluat compozitia de cartofi, amestecata in prealabil cu cascavalul si branza. Se rasucesc marginile aluatului spre interior.

Se da tarta la cuptor pana se rumeneste frumos!

Foarte buna e! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Postat de merisor67

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în...

Citeste continuarea

Samosa cu pui

Postat de xana

Samosa cu pui

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2015, 21:27
Bravo! Super bună! Imaginile spun tot P.S. Mai ai un pic de lucrat la prezentarea finală
la 23.02.2015, 21:30
As manca chiar acum o bucata ,chiar si fara prezentarea finala!
la 23.02.2015, 21:44
Ce faina!
la 23.02.2015, 22:31
Multumesc! Se lucreaza si la prezentarea finala, dar la cat de rau m-am simtit zilele astea a iesit chiar bine! Data viitoare va fi mai bine!
la 23.02.2015, 22:33

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking