Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

Postat de Adele in Aperitive / Garnituri
16 Mai 2015 | 2812 vizualizari
Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

Am tot vazut pe la Tv si m-am gandit sa incerc si eu reteta... simplu, rapid si mult mai bun ca cel cumparat... iar daca aveti ajutor (robot etc) totul este o joaca, personal prefer sa-l pregatesc manual.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina alba.
  • 100 g unt.
  • 10 g sare.
  • 2 linguri de apa rece.
  • Topping:
  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 dovlecel.
  • O jumatate de ceapa.
  • 2 rosii.
  • sare.
  • piper.
  • ulei.

Mod de preparare

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic aluatul pana untul se topeste si aluatul devine elastic, se da la rece pana la momentul folosirii.

Faza 2: se pregatesc legumele (in afara de rosii), fiecare in parte se spala si se curata, se taie felii si se gatesc cateva minute pe rand intr-o tigaie cu putin ulei si apa, se incepe cu ardelul si ceapa si se termina cu dovlecelul si cartofii.se potrivesc de sare si piper.

Se ia aluatul de la frigider se intinde o foaie(rotunda/ dreptunghiulara in functie d etava pe care o folostiti) se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei furculite se gaureste, cu bucatele mici de lauat se pregatesc bordul si se aseaza pe marginea foii. Se aseaza legumele si deasupra se pun feliile de rosii, se da la cuptor la 200° pentru 20-25 minute.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2015, 16:49
Hai ca te cred ca-i usor,ca nu am muncit eu...
la 16.05.2015, 16:50
Cleme cam asa ceva...)
la 16.05.2015, 16:54
ce apetisant arata!
la 16.05.2015, 16:57
Claudia multumesc
la 16.05.2015, 17:04

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking