Tarta sarata cu ciuperci

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
3 Sep 2015 | 6871 vizualizari
Tarta sarata cu ciuperci

Ingrediente

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 200 gr cas sarat de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

In prima faza pregatim aluatul.

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt.

Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul.

In tot acest timp, curatam ciupercile, le spalam si le feliem. Le coacem apoi pe tava de aragaz atat cat sa se rumeneasca frumos.

Din aluatul framantat, intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.

Presaram casul trecut prin razatoare, asezam felii de ciuperci coapte si adaugam ouale batute impreuna cu smantana.

Adaugam cascavalul ras si un nou rand de ciuperci coapte, dupa care dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.

Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2015, 19:23
Delicioasa
la 03.09.2015, 19:24
Merci
la 03.09.2015, 19:25
Super, blat crescut cum se cuvine, săţios, cu bun gust şi gust bun.
la 03.09.2015, 19:38
Multumesc Padre
la 03.09.2015, 20:00
Ce buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking