Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
10 Mai 2015 | 5849 vizualizari
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute

Nici nu-mi vine sa cred ca am ajuns la reteta cu numarul 600. Imi plac foarte mult acest tip de tarte sarate. Sunt foarte versatile si iti permit sa te joci si sa fi creativ. Motiv pentru care am si optat sa va aduc azi aceasta tarta. Sper sa va placa si sa indragiti sa faceti combinatii cat mai nebunesti....sigurul secret este sa folositi produse proaspete si de buna calitate.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 gr branza dulce de vaci zdrobita cu furculita
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 400 g faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
  • Toping:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr ciuperci proaspete de roua
  • cateva frunze de loboda rosie si alba
  • cateva frunze de marar
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt gras
  • sare si piper dupa gust
  • Chiftele:
  • 200 gr pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • pentru gust si decor: branza pecorino rasa

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare scoatem aluatul pe o planseta din silicon pudrata cu faina. Facem o bila din aluat, il acoperim cu prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit 15-20 minute.

Pentru toping: punem uleiul la incins si adaugam ciupercutele spalate. Le calim la foc iute. Le scurgem de zeama lasata(cam o cana mi-au lasat mie) si le prajim la foc iute aproximativ 5 minute, pana sau inmuiat putin si nu mai sunt apoase. Adaugam sare si piper, loboda taiata in fasii, mararul taiat marunt. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca. Amestecam oul cu iaurtul si-l adaugam la compozitia de ciuperci.

Pentru chiftelute: spalam carnea, o taiem cuburi si o macinam fin. Adaugam condimente dupa gust, usturoiul tisat si patrunjelul tocat fin. Amestecam compozitia cu mana si formam chiftelute.

Pentru asamblare: pregatim o tava mare de pizza si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul dospit in mijloc si-l intindem usor cu mainile pana acoperim toata suprafata. Incercam sa fim cat mai blanzi cu aluatul si sa-l presam cat mai putin pentru a nu oprii procesul de dospire... Peste aluat punem compozitia din ciuperci, peste ciuperci asezam chiftelutele, iar deasupra radem putina branza pecorino sau parmezan. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se serveste calda sau rece, este la fel de buna. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Postat de merisor67

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm...

Citeste continuarea

Melci pt pachetelul copiilor

Postat de simona72

Melci pt pachetelul copiilor

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul sa creasca 20-30 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru pe care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2015, 19:44
Ce bun trebuie sa fie
la 10.05.2015, 19:58
Imi plac si mie mult tartele sarate! Felicitări pentru cele 600 retete delicioase! Sa ne încânți in continuare cu astfel de rețete!
la 10.05.2015, 20:04
Super!la cat mai multe retete
la 10.05.2015, 20:15
Felicitari! La cat mai multe si minunate retete ♡♥♡
la 10.05.2015, 20:24
Multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking