Tarta sarata cu legume si sunculita

Postat de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri
22 Dec 2015 | 3812 vizualizari
Tarta sarata cu legume si sunculita

Pentru cina, am pregatit aceasta gustoasa tarta sarata cu legume si sunculita. Eu la aceasta reteta am folosit morcovi, vanata, zucchine, praz si ardei, dar daca nu va plac, le puteti, numai decat, inlocuii. De asemenea am folosit putina sunculita usor afumata, care ia dat o aromata inedita, de aceea, pe cat se poate, va sfatuiesc,  sa nu o taiati de pe lista... acum, gata cu vorba, haideti sa va scriu reteta :) .

Ingrediente

  • 1 pachet de pasta brisè
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 3 zucchine mai mici/dovlecel
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 praz ( doar partea alba)
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • 150g mozzarella
  • 250g sunculita usor afumata taiata marunt
  • 150ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se curata si se taie, dupa plac.

Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se lasa la calit totul in jur de 2 minute, dupa se pun 150 ml apa si se lasa totul la fiert pana scade apa.

Pana scade apa de pe legume, se bat ouale cu putina sare, apoi se pune parmezanul si se amesteca, iar mozzarella se taie cuburi. Dupa ce a scazut apa de pe legume, se pun ouale batute cu parmezan si mozzarella si se amesteca totul bine.

Separat, se ia pachetul de pasta brisè , se intinde putin cu facaletul, iar apoi se pune in tava pentru tarta.

Peste aluat se pun legumele, iar marginile se intorc putin, inspre ineriorul tartei.

Tava cu tarta se da la cuptor, pana cand marginile prind o culoare frumos aurie.

Apoi, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Rece se poate servii! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu legume si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Postat de panacris

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se...

Citeste continuarea

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Postat de Corina33

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Se curata cartofii, se taie in 4 sau 8, in functie de marime, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Sunculita se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 22.12.2015, 13:13
la 22.12.2015, 13:21
arata super
la 22.12.2015, 13:33
Ce bine arata !
la 22.12.2015, 13:38
Super!!
la 22.12.2015, 13:41
Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking