Tarta Simeon II

Postat de andaoana in Prajituri
21 Ian 2014 | 5943 vizualizari
Tarta Simeon II

Reteta am vazut-o pe un blog ,, Prajiturici si alte dulciuri,, Este o tarta usoara , cu un gust dulce acrisor Sigura o sa va indragostiti de ea .

Ingrediente

  • Blatul :
  • 300 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre)
  • 150 gr unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml zeama de lamaie si portocala (1 lamaie+1 portocala )
  • 2 linguri de zahar
  • Bezeaua:
  • 4 albusuri de ou
  • 200gr de zahar tos

Mod de preparare

 

Blatul:

 Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.

 Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.

 Crema:

 Galbenusurile se bat cu zaharul ,apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie si portocala.

 Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se toarna peste blatul de biscuiti

 Bezeaua:

 Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin, pana se dizolva complet si se intareste bine.

 Albusurile facute spuma tare se pun peste crema ( cu posul sau cu lingura) in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate .

 Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute , bezeaua trebuie sa capete o culoare aurie .

 Opriti cuptorul si mai lasati tava in el pentru cateva minute .

 Se poate servi calduta sau rece , este la fel de buna .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon II" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta Simeon al II-lea

Postat de alice_ciobanu

Tarta Simeon al II-lea

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si...

Citeste continuarea

Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei

Postat de nico15

Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei

Se sfarama biscuiti si se vor pune in robotul de bucatarie peste care se adauga untul cubulete si se vor amesteca si sfarama la robot. Rezulta o compozitie omogena pe care va trebui sa o punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 10:43
Auzisem de tarta asta
la 21.01.2014, 10:44
am facut-o si eu si mi-a placut foarte mult
la 21.01.2014, 10:46
chiar tarta asta am postat-o ieri pe blog si desigur o s-o aduc si aici. de unde am luat-o nu scria despre cele doua linguri de zahar in crema dar asa este bine daca laptele condensat nu este unul foarte dulce.
la 21.01.2014, 10:49
Delicioasa si se gaseste in Cartea Principesei Margareta
la 21.01.2014, 10:55
Lia , nici de unde am luat eu reteta nu scria de zaharul din crema , dar mi s-a parut ca trebuie putin

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking