Ingrediente
- pentru blat:
- 250 gr biscuiti simpli Petite beurre
- 125 gr unt
- pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte condensat (adica o cutie si un sfert)
- zeama de la o lamaie si 3 lime verzi
- pentru bezea:
- 200 gr zahar tos
- 4 albusuri
Mod de preparare
Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si puneti blatul in ea, niveland cu mana. Dati in cuptorul incisn pentru 5 minute.
Pentru crema mixati galbenusurile pana devin spumoase, amestecati-le apoi cu laptele condensat, mixati si adaugati treptat zeama de lamaie, mixand continuu. Veti obtine o crema densa si imperios necesar a va abtine de la lins cu lingura direct din bol :))
Pentru bezea, mixati albusurile pana capata consistenta spumoasa si densa, tare, astfel incat atunci cind veti rasturna bolul, spuma de albusuri sa nu va cada in cap. Doar masca de galbenus d eou e buna pentru frumusetea podoabei capilare, albusurile... never ever! Astfel ca dupa ce treceti testul, adaugati treptat zaharul tos si mixati continuu si la viteza mare pana cand spuma devine tare, lipicioasa si sticloasa, iar zaharul tos e inexistent.
Scoateti blatul copt putintel si rasturnati crema din lapte condensat. Nivelati cu o spatula. Bezeaua o veti aranja frumos cu ajutorul unui pos.Dati totul la cuptor si coaceti 35-40 minute la 180grade.
Delicios
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon al II-lea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|