Tarta Simeon al II-lea

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
3 Mai 2012 | 4950 vizualizari
Tarta Simeon al II-lea

Printre cateva oale si tigai pline cu de-ale gurii (niste varza cu carnati si-o ciorba de gaina cu taitei de casa... miamm-miammm) am mai crosetat in fuga o tarta regala. Asta pentru ca aveam niste lime ce se cereau a fi inlocuite cu altele mai noi si niste lapte condensat, my favourite delatte. Asa ca luata de valul postarilor de pe Fb care se bateau in Tarte Simeon al II-lea si un renumit desert cu ciocolata (next week), am decis sa pun capat limelor, taindu-le brusc in doua si lasandu-le sterpe de zeama.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 250 gr biscuiti simpli Petite beurre
  • 125 gr unt
  • pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat (adica o cutie si un sfert)
  • zeama de la o lamaie si 3 lime verzi
  • pentru bezea:
  • 200 gr zahar tos
  • 4 albusuri

Mod de preparare

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si puneti blatul in ea, niveland cu mana. Dati in cuptorul incisn pentru 5 minute.

Pentru crema mixati galbenusurile pana devin spumoase, amestecati-le apoi cu laptele condensat, mixati si adaugati treptat zeama de lamaie, mixand continuu. Veti obtine o crema densa si imperios necesar a va abtine de la lins cu lingura direct din bol :))

Pentru bezea, mixati albusurile pana capata consistenta spumoasa si densa, tare, astfel incat atunci cind veti rasturna bolul, spuma de albusuri sa nu va cada in cap. Doar masca de galbenus d eou e buna pentru frumusetea podoabei capilare, albusurile... never ever!  Astfel ca dupa ce treceti testul, adaugati treptat zaharul tos si mixati continuu si la viteza mare pana cand spuma devine tare, lipicioasa si sticloasa, iar zaharul tos e inexistent. 

Scoateti blatul copt putintel si rasturnati crema din lapte condensat. Nivelati cu o spatula. Bezeaua o veti aranja frumos cu ajutorul unui pos.Dati totul la cuptor si coaceti 35-40 minute la 180grade.

Delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon al II-lea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu branza si stafide

Postat de Irina

Placinta cu branza si stafide

Am scos foile de placinta din congelator si le-am lasat la dezghetat. Pentru ca am facut o cantitate mai mica de placinta, am folosit doar 4 foi, pe care le-am taiat in doua. Astfel...

Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2012, 14:44
la 03.05.2012, 14:46
foarte faina tarta
la 03.05.2012, 14:46
cred ca este delicioasa
la 03.05.2012, 14:57
iar vii cu bunaciuni Alice
la 03.05.2012, 15:21
buna tarta!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking